Богодухівський ЗДО №6 "Дзвіночок"
Харківська область, Богодухівський район

Тиждень безпеки життєдіяльності дітей

Тиждень безпеки життєдіяльності дітей!

Дітям, як і дорослим, хочеться бути здоровими і   сильними.

Тільки діти не знають, що для цього потрібно робити.

Поясни їм і вони будуть берегтися.

                            Януш Корчак

З метою проведення цілеспрямованості роботи щодо профілактики травматизму, підвищення рівня обізнаності здобувачів освіти з питань безпеки життєдіяльності, виховання у дітей навичок безпечної поведінки був проведений Тиждень безпеки життєдіяльності дитини у нашому дошкільному закладі з 23 по 27 жовтня. Вихователі  проводили різні форми роботи  з дошкільнятами, що сприяли виникненню інтересу у них до даної проблеми і спонукали до поглиблення знань та набуття практичних навичок – захисту під час надзвичайних ситуацій.

Під час «Тижня безпеки» в усіх групах закладу,  проводилися різні заходи та види роботи з дітьми по формуванню у дітей бажання піклуватися про власну безпеку, дотримуватися правил безпечної поведінки в різних життєвих ситуаціях та обставинах.

Цікавими та результативними були інтегровані заняття на теми: «Безпека на дорозі - безпека життя», «Сигнал увага всім!», «Лісовий етикет: правила поведінки в лісі», «Казка нас всьому навчить», «Діти і гаджети: добре чи погано»,«Мінна безпека. Безпека життєдіяльності дитини», «На майданчику грай але незнайомі предмети не чіпай». Під час занять використовувався цікавий ілюстративний матеріал, відеоматеріал.

В рамках тижня безпеки діти середнього та старшого дошкільного віку отримали можливість стати учасниками просвітницького заняття, організованого представниками ДСНС  і працівниками ЗДО з питань вивчення ризиків, пов’язаних з вибухонебезпечними чи підозрілими предметами, та на тему пожежної безпеки.

 

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *